tisdag 6 mars 2012

Grupparbete

Jag och Lisa skall slänga ihop ett grupparbete om 90- och 2000 talet tils på fredag. Trender i mode och Makeup bakgrund och tankar på papper. Här är ett litet smakprov vad jag skrev ikväll:


Återkommande trender/förändringar av årtionden 90-tal samt 2000-tal och idag:
Trender kommer och går, det syns tydligt nu då 2010 är passerat. Man hämtar inspiration från de förgångna årtionden och 50-talet är kanske stört att efterlikna. Tre ”locks” som återkommer i media, hos kändisar och framförallt vanligt folk är: Audrey Hepburns markanta bryn, Marilyn Monroes glamourmakeup och Brigitte Bardots svarta sotning.

På röda mattan där kändisar strosar tätt är en klassisk rödmun och eyliner något man ofta ser. När vi vanligt folk går ut för en kväll på stan är sotning det säkra alternativet och det som de flesta förknippar med festmakeup. Detta sotfenomen som blev uppenbart på kvällspraktiken då var och varannan tjej önskade mörka och sotade ögon.

En stor skillnad mellan 90-talets och nutidens sminktrend är ögonbryn. På 90-talet skulle brynen vara så tunna som möjligt, helst pennmålade i en mörk nyans. Nu år 2000 och framåt vill vi ha naturligt bredväxta bryn, formade i en idealform såkallad ”bruten åra”. Det är mer fokus på vikten av att ögonbryn skall rama in ögat på ett fint sätt mer än att alla slaviskt skall raka bort bryn och måla i som trenden beskriver.

Då 90-talet talade för vitblonderat hår och mörk utväxt kan en förlängning av denna hårsituation ses som 2010-talets vågade hårtrender där man behåller en rejäl utväxt på håret och blonderar exempelvis enbart längderna. Det såkallade ”Dip Dye” syns på modelejon och den mer vågade faschonistan. Ett bra exempel på denna hårtrend visar den kvinnliga dj-duon Rebecca & Fiona upp.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar