lördag 31 december 2011

Nyårs nude

En smygkik på dagens tema- All Nude



kiss&hug/Mli

Kallbrand

"Sjutton också, varför gjorde jag detta misstag att bleka ned min förra super smarrigt röda färg till hårculör?!" Mina extiensens är så långt ifrån samma nyans att det ser ut som svart/vitt i grova drag...

Livet är till att exprimentera med, testa gränser och bryta regler.. Jag är egentligen super nöjd med min nya ljusare hårfärg. Problemet är hur man löser en snygg uppsättning med axellångt hår, dagens utmaning!

-En enkel uppsättning vill jag ha i grunden, en med lösa hårteser fram i lugg, ljuva mjuka lockar uppsatt av hårnålar'









kiss&hug/Mli

fredag 30 december 2011

Moroccan oil

Som Maria Montazami, Isabel Adrian, vänninor och bekanta, säger jag härmed att jag förespråkar den nya underbara, ljuvligt vårdande hårtrenden - Marockansk olja.

Min nutida hårrutin ser ut på följande vis:

Dag1 kväll-> Ricinolja i hårbotten, massera in-> sov på handduk! dag2 morgon-> schamponera hår, skölj ur->inpackning med rött färgpigment-> skölj,torka->Marockansk olja i längder-> låt självtorka.

Proceduren upprepas 2-3 ggr i veckan. 

Tissel och tassel om att kallpressad Ricinolja, som egentligen används för laxerande av tarm innan kirurgiska ingrepp, även skall gynna hårväxt med både näring och längd

Jag som fått dille på att skaffa mig långt hår kör en testperiod med Ricin i min hårvårdsrutin. 

Känslan om att utväxten kommer fortare än kvickt kan vara både inbillning eller resultat?!

Fr. vä. Isabel & Maria

kiss&hug/Mli



Bloody Mary


“-Tomat juice v.s schwarzkopf”. Dagen före nyår och skönhetsguiden skall genomskådas…  Planen är en kreativ, vacker och välanpassad uppsättning omvandlad av en hairdelicius som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, här

Dock går inte min axellånga page att använda till fulla.
Dags att färga löshår för att ha något att arbeta med imorgon! Jag hoppas att få till rätt nyans för att matcha mitt eget hår då jag nuförtiden har en ljusare röd kulört än vanligt. Då mina extiensens går i en kall ton och skär sig som eld och vatten.



Passar på att slänga en skvätt Bloody Mary i den ljusbruna hårbotten för en sen uppfräschning ! 




kiss&hug/Mli

torsdag 29 december 2011

Kaos i Kaoset

Idag har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga! Stor urrensning av mitt flickerum skall allt få äga rum i hyffsad tid innnan flytten, närmare 15 dagar innan resans avfärd...

De som känner mig vet att kläder växer ur alla hörn och vrår i rummet mitt, i lådor putar strumpor ut, garderobsdörr med dyngd av blusar. Skor och väsker gånger flera i den uppställda garderoben.

Hann rensa halva garderoben innan jobbet idag, en del skillnad, 2 överfyllda kassar vid sidan om får tala om förändringen.

Mer röjj väntas, och tänka vad man kan finna, antika Cristian Dior strumpebyxor i kulört mossgrön....





Kiss&hug/Mli


Snöbränna

"Akut hjälp mot blekhet?!" Jag som säkert många andra känner hur hyn lyser blekgrå... -Skulle man slänga sig i snön (om det hade funnits någon) hade man smält in fortare än en kameleont. Usch och fy vad jag känner mig deppig utan solen, utan fräknar och utan sommarbruna ben.

På tal om blek, akut fick jag skynda bort till apoteket på Sjukhuset och införskaffa mig bränna på tub. Ett misstag om att vara helblek+kameror med blixt på nyår vill jag ej genomlida ett år till...

Testing: Apoliva´s Brun utan sol















kiss&hug/Mli

onsdag 28 december 2011

Middag the girls

"Snåla och långsamma svenskar.." så led diskussionen innan den ångande laxen och den vitlöksmarinerade biffen bars in av den lite smått stressade servitrisen. Vi hade lyckats göra det omöjliga, sammla hela ligan för en sista middag, ett kommande farväl!

 Kl 7 imorgon bitti startar Hansli's resa mot Alperna. Om knappa 16 dagar far jag till hufvudstad! Det verkar så svårt att få ihop alla girls men ändå så lätt när vi sitter till bords och skålar i vin' Detta var en test blogging från mobilen, det tar sig..

Nu skall jag få en underbar skönhetssömn, som jag längtat! 2-3 sprutt av sprayen "Deep sleep, dreamy pillow&body mist" från The Bodyshop och jag är i hamn!

 Kiss&hug/Mli

tisdag 27 december 2011

23 Januari

Jag går och väntar på att varje dag komma till insikt. Att förstå att det är slut på hårt arbetande på en längre tid framöver. Att pennor och block skall inhandlas. Att jag skall läsa läxor, vara flitig och driftig.

ÅH vad jag längtar till skolstarten den 23 Januari.

-Checklista liten
Papper • penna • inneskor • handduk • kamera (om du har.)















kiss&hug/Mli

måndag 26 december 2011

Kort om Iris

Den del av ögat vars namn är Iris, även med ett annat namn Regnbågshinna, styr vilken färg du skall använda för att framhäva just dina ögon.

[Iris är zonen utanför pupillen, den som är gråmelerad i detta fall]





Det sätt som gör att du kan framhäva en färg extremt mycket är att du använder dig av färgens kontrastfärg. Titta på färgskalan, den färg som har spetsen rakt emot en annan färg står i kontrast mot varandra. ex. BLUE-ORANGE. GREEN-RED. YELLOW-VIOLET







Det är lätt att hänga med på att blå ögon får kontrastfärg orange, och att gröna ögon får kontrastfärg röd.

Bruna ögon är uppbyggda av 3st färger, RÖTT, GULT & SVART. Den färgen som har mest övertag i de bruna ögonen bestämmer vilken färg som står i kontrast. 

GULBRUNA-LILA, 
RÖDBRUNA-GRÖN
SVARTBRUNA-VIT (vitt och svart står i kontrast)
BRUNA-BLÅ (lika delar av röd och gult=orange)



kiss&hug/Mli








Make-up artisteri

Att arbeta professionellt med Make-up är så mycket mer än att gå och sukta efter det senaste från Loréal, Make up store, Lumene... Att kalla sig Make-up artist kan vara lätt, det finns en hög kvantitet men som ej håller kvalitet.

"Kvalitet är när hygien och stor teknisk kunskap arbetar fram den mest praktfulla produkt skapad av kreativitet och social kompetens."  - Så skulle jag beskriva hur man arbetar profesionellt med Make-up.


kiss&hug/Mli


söndag 25 december 2011

Skönhets-sömn

Usch vad det är värdelöst att jobba kväll/dag. Nyss hemkommen från arbetet kl: visar 22:52, imorgon dagpass, alarmet står på 5:20! Jag har kommit underfund med att panikkänslorna inte blir mindre av att man lägger sig och försöker sommna, för att hinna sova så mycket som möjligt. Stressen av att muínutrarna går etsar sig fast och man vänder på kudden femtio-elva gånger. ändå så kommer inte John-Blund och hälsar på.

Skall minst 8 timmars sömn och sovmorgon vara en lyxvara av bästa sort?

Mina 10-timmars avsaknad av sömn får resultera i Ett stort glas vatten och vitamintillskott vid uppvaknandet imorgon, en del uppfräschning av kosmetika kan man tycka inte är någon överdrift. Tackar Gud för att jag jobbar på Sjukhus med gammla männsikor, det räcker att vara ung, då är man snygg. Vacker utan spackel.

NU vill jag bara ha en lång sovmorgon att se fram emot, så att jag kan fördjupa mig i denna kvinnas liv. Tack mormor för den fina boken !


kiss&hug/Mli



10 sekunder

10 sekunder efter ett läst sms från Goingen Gisela så slängs det fram en del blyerts, närmsta papper och en skiss framträder. Lite 10-åring-ritar-en-häst-på-fritids-känsla men ack vad kul det 'r när någon frågar om sminktips!

[-Ladda upp bilden via iPhonen, tydligen vill den inte rotera, ni får helt enkelt rotera blicken medurs!]

19 dagar till flytten,
29 dagar till skolstart


kiss&hug/Mli




lördag 24 december 2011

Tidsinställt inlägg


Vid denna tid hoppas jag innerligt att vi sitter och äter en lovely frukost på sjukhuset men jag vill passa på att önska en riktigt God Jul till bloggen, till er, mig, alla även om jag inte är hemma, slickad vid laptoppen!

fredag 23 december 2011

Enstaka timmar till Doppar-dag





Skynda, ruscha, kruscha, krulla många sidenband. Hela kvällen har jag slagit in klappar och fina som bara den blev de! Smybloggar i pausen då vi skall ha en sms-face-blogg-fri kväll, bingolotter i högsta hugg, duttpenna och julskinke doft. Granens belysning bländar mig i ögonen, och tangentbordet blir suddigt, är det julkänslan som smyger sig på eller är jag trött?

Hoppas hoppas jag varit en snäll tös, snart hemmifrån jag skall rusa hoppas jag ej kommer frysa... STOP! med rimm. En vanlig jul och jag är en avdankad arbetsnarkoman 20-21 år gammal.

Mamma och dotter klädde granen iår liten, klen och jätte vacker.

kiss&hug/Mli


Pigmentälskare

Love for Makeup-artist . kärlek till bloggen. uppbyggnad av headern.ett smakprov




kiss&hug/Mli

torsdag 22 december 2011

Hairdelicious

Efter dagens tandläkarbesök skall jag börja med 3 saker: Dricka juice med sugrör, anväda flourtablett med smultronsmak, köpa ett lager med plackers..
Ledig dag, underbart, då jag för tillfället jobbar de flesta dagar på en sjudagar period! 2 dar till jul och inhandling av de sista klappar skall äga rum.

Tankar till nyårs supén--> använda en redan inhandlad klänning som jag svängde av i sommras på Rebecka&Fiona i Marstrand, inte en jäkla kotte som minns den dressen, knappt ja. Då dressen är gammal behövs en kompletering av något ungt, nytt och fräscht. EN hårresande, magnifik och Hairdelicious.




[En Hairdelicious står med på dagens shopping-lista]

kiss&hug/Mli






onsdag 21 december 2011

Spinner vidare på axelbandslöst..

 DET är något av det vackraste en kvinna kan bära, en axelbandslös, en framhävning av dekolltaget en dröm av fjädrar, glans, vitt, tyll, paljetter, siden och pärlor.

TIPS: Ta fram din puderborste och ett bronspuder med skimmer som passar din hudton.
-Är du naturligt mörk i hyn eller solbränd i hyn, använd ett mörkare, brunt bronspuder.
-Är du ljusare eller blek i hyn, finns det bronspuder som skall vara anpassad för blondiner ex. GLAM BRONZE DUO SUN POWDER 101 Harmony Blonde. Eller så kan du blanda ut ditt bronspuder med ett vanligt ljusare puder.


Applicering: När du applicerat ditt bronspuder i ansikte, skall du skjuta ut dina axlar framåt så att nyckelbenen framträder, svep puderborsten med bronspuder i mjuka rörelser över nyckelben. Svep sedan lätt neråt mellan brösten. INTE för hårt så att det ser ut som två bruna motorvägar ner i urringningen. Less is more-> DONE!











27:e Dresses

"Inspiration till höger och vänster".. Påväg över gatan, på jobbet, i havregrynsgröten, överallt flyger inspirationen som krockar mot hjärnkudden. Den fångar en och släpper en oftast efter att man glömt sig i den handling som pågick! 

[Mina favoriter, axelbandslöst.. insperationsteckning till framtida partyblåsa]


Ikväll åkte jag bussen hem från Sjukhuset, jag memorera tyst för mig själv om vilken tidigare hållplats jag var tvungen att gå av vid för att finna min cyckel som skulle ta mig hem.. Plötsligt kom jag på idén om röda läppar till morgondagen, "satan i gatan vad snyggt, om jag ändå hade den vita fake-pälsenfrån chicy.se, kanske att jag skall gör ett inlägg om de perfekt målade läpparna. sen slog de mig att jag skulle besöka tandläkaren och röda läppar får bli neutrala läppar utan tandkladd..." 

Bussdörren slog igen och jag åkte förbi den rosa cykeln utanför fönsterrutan... Svordom.#%&///%¤#¤%&



kiss&hug/Mli




tisdag 20 december 2011

Färg på vår moderjord

I allt mitt pluggande tänkte jag i denna stund dela med mig en del av vad jag lärt mig! Även ett bra sätt för mig att tänka till, precis som på ett läxförhör...

Vi har 3 grundfärger på vår jord: BLÅ, RÖD & GUL


För att få fram andra färger blandar man 2 grundfärger och får då en såkallad blandfärg. Blandfärger kommer även dom i 3!

BLÅ+GUL= GRÖN

RÖD+GUL= ORANGE

RÖD+BLÅ= LILA

Ljushetsgrad: VIT  mörkhetsgrad: SVART, dessa två komponenter är ingen färg utan används för att mörka eller ljusa upp en färg. Tillsammans bildar dessa två en gråton.


Nej nu faller ögonen ihop, Time to Sleep...

kiss&hug/Mli










Färglära på Hospitalet


Tjings! Studerat en del färglära på morgontimmarna, men klockan drog i väg med en väldans fart.. Ikväll skall jag försöka göra ett inlägg i färglärans konst!

Hopp in i badrummet för en uppfräschning med hjälp av Cliniderms produkter.

 Powerwalk till Sjukhuset--> jobbstart 13.30.


kiss&hug/Mli

måndag 19 december 2011

Santa Claus

"Tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har när man är liten...." Utanför fönstret ser det ut att vara några dagar in i September, i själva verket har fjärde advent passerat. Paniken rusar för att skapa den perfekta julkänslan, den känslan man hade när man var lien tös... Känslan av ett lyckorus som hindrar en från att somna kvällen innan, känslorna hoppar upp och ned som jag likaså. 


Ett besök på Liseberg en lördagkväll fick en att känna fler myskänslor än julkänslor, men en bra bit påväg.. Tur att det finns "sprejsnö" att ta till!