tisdag 31 januari 2012

Brynets form


Lite anteckningar från dagens lektion:









A, Brynet skall börja i linje med ögonvrån, lägg penseln vid näsan så att den går igenom ögonvrån och upp.
B, brynets högsta punkt ligger till höger om iris. Håll penseln från samma ställa som när du tog ut startpunkten och luta den så att den är höger om iris och se vart på brynet som skall vara högsta punkt. (ingen exakt punkt, huvudsaken är att den är till höger om iris)
C, avslutet skall vara inom den diagonala brynlinjen. Håll penseln vid samma punkt men luta den så att den går genom ögats yttervrå.

*om du har en kund som har ett väldigt hängöga, överhäng av hud, som t.ex äldre damer kan ha. Då kan man kapa brynet något tidigare för att lyfta ögat något. Men då pratar vi någon mm kortare.

Top model

"tjejerna rusa fram till spegeln och roffa åt sig make up, trots det stod det fuschia-färgade läppstifter ensamt kvar, orört och bortglömt..."

Tittar ni på Top model kvinnor och män?

Makeup stylist fotograf alla kollegor för mig i framtida yrke. Och vem hoppar över hänförelsen av världens vackraste kvinna och den kaxiga stylisten .. Frågan!

Fun

"Idag kändes livet härligt och himmelen var blå.."

Super kul i skolan idag! Vi har gått igenom hur man nopprar bryn och de 3 olika tekniker man använder sig av för att skapa ett fullständigt bryn.

-Snabba bryn
-Tecknade bryn
-Statiska bryn

Hem och öva på att teckna bryn. Det är den metoden som kan vara svårast att bemästra men också den metoden som är mest naturlig !

Tur att 90-tals bryn mode är en förbipasserad trend! Vad tycker ni, smala eller tjockare bryn ?

Workout

"Stenhård träning av handmotorik, likt gym i miniatyr..."

För att bli av med asplövsskakningar och kunna vara fjäderlätt på handen krävs en enorm handstyrka och motorik! Det är nu man önskar att jag skulle kunna måla "Mona Lisa i sömnen"..

Nu ångrar jag att jag inte gick dem där konst/teckningskurser som mormor alltid förespråka. Men nya tag, upptagning av konst och träning i hög belastning för mina händer och fingrar . Så skall det väl gå att få i ordning på höstlövs vibrationerna.

Kiss&hug/Mli

måndag 30 januari 2012

Bree

"Efter att ha fått smeknamnet Bree av vänner känner jag mig som en riktig rödhårig..."

En liten försmak på läran om varmt, kallt och hårfärgens betydelse uppenbarades idag när jag fick sitta modell..

Om man bara tittar på min hy är jag gul kanske en pytte aning grönt i underton. Men tack vare mitt rosenröda hår får jag en uns från den rosa-serien för att se frisk och välmående ut. Om jag hade gått på gult och grönt hade jag blivit neutral alltså grådaskig i ansiktet.

Verkar krångligt, en hel vetenskap att plöja igenom.. Som tur är vi inte framme vid detta än.
Oavsett underton älskar jag att vara Bree. Kiss&hug /Mli

Andra kvinnor med rosor i hår:

Rödluvan

Efter dagens lektion har vi fått en "wakeup call". Första samtalet med läraren och tack för att de finns och vet allt i förväg.. Uppsoppad efter helgens störtlandnig och sammanbrott.

Jag kan säga så här att trodde man att man var hyfsat haj på att sminka innan så har någon tagit den tanken och slängt den i sopptunnan. All ny teknik och kunskap denna veckan har tagit ut sin rätt - ilska frustration och känslan av värdelöshet har infunnit sig!

Detta är en helt normal reaktion fick jag till mig idag, känns skönt. Då slipper jag lägga mig på golvet och hoppas på döden!

Känslosamt inlägg- ibland behöver man ventilera sig.

Mål denna veckan: skriva cv och söka extra på face, Mac, make up store och liknelser! Kiss&hug/mli



söndag 29 januari 2012

Vecka 1

Vecka ett i korthet:

Måndag- Färgblandning, täckning där det behövs, hel fetbas. Puder.Mineralbas. Genomgång produktpaket och ordningsregler. baslära, färglära

Tisdag- Samma bas, Ansiktsform, torrmodellering, mascara

Onsdag-fransmarkering, grundskuggning, läppglans

Torsdag-Lockskugga, globskugga

Fredag- lektion flyttad till 4/2

Måndagensbaslära i paintskiss-->


Insikt

"Detta är ingen lek, på fullaste blodiga allvar önskar jag att jag kunnat måla Mona Lisa i sömnen"

En vecka har gått, en vecka i hårdplugg, skolanda och slut på jullovet.. Det är tufft, händerna lyder ej, för hårdhänt eller skakig som asplöv? när kommer tålamodet att svikta, det gör det inte så länge viljan finns. Viljan att vilja bli, något stort och något eget.

Läraren säger gå inte hem och krossa er själva, ni har gått 1 vecka i skolan, det är tufft men ni klarar det, så länge ni vill och så länge ni övar tills händerna svider och pluggar så att hjärnan går i spinn.

Vad vill jag bli ? Professionell Make-up Artist.

Vad vill du bli? svar:...

La diva

Kul med budget, sprang på denna palett från Viva La Diva och som vanligt kan man inte slita fingrarna ifrån.. "skulle bara testa hur pigmenten bar.."

Och bra var dem, utan primer under får jag rejält med färg! Den hamna i shopping korgen på Åhléns .

Ha en strålande dag, här i Stockholm skiner solen. Kiss&hug/Mli

Paletten heter: 64 High Pearl eyeshadow collection och kostar ca 200-300kr (slänger alla kvitton, dumt!)

fredag 27 januari 2012

it

Bli egen skapa arbetssituation personal branding varumärke företag dröm mål vilja kreativitet på egen hand kamp klara utmaning styrka uppenbarelse paradis  


"att kunna bli allt du drömmer om" kiss&hug/Mli

onsdag 25 januari 2012

Natural oil

"Marockanska oljor i väldoftande ton.." idag börjar jag använda mitt kitt från Macadamia bestående av schampo, balsam och djupverkande inpackning.

Hoppas på att mitt färgade hår tar en mer välvårdad, glansig och näringsrik form. För visst har vi många fastnat för de marockanska håroljornas konst? Borde inte en hel hårrutin med dess magi göra susen...

Återstår att se. Kan för tillfället berätta att jag sitter i handduksturban och det luktar gudomligt! Från duschen strömmar det arom, doften vill jag leva med, hoppas resultatet är lika bra. Kiss&hug/ Mli

Märkt

Sitter just nu och märker upp i mitt namn på allt i min benny2! Vore ju bedrövligt om förväxling görs.. Kiss&hug/Mli

Penselvård

"Efter varje skoldag skall penslar, borstar och ting tvättas noga.."

Man har hört att äktahårspenslar skall tvättas med schampo och syntet med diskmedel.. Stämmer till viss del! Om du skall tvätta med schampo måste det vara av djuprengörande sort.

Om man jobbar professionellt med Makeup är det super viktigt att penslar är kliniskt rena! Därför använder vi diskmedel till att våra penslar för att vara säker på att få bort all smuts, fett och produkt!

För att förlänga hållbarhet på dina äktahårspenslar kan du i mellan åt ge dem en närande inpackning.

Efter tvätt kramar du ut så mycket vatten du kan. Se till att penselhåren ligger i rätt riktning. Sedan rullar du en handduk till en rullad (små handdukar använder du) och placerar en annan handduk över. Se bild!

Detta gör du för att dina penslar skall torka i en lutande ställning så att överflödsvatten rinner nedåt på handduk. Om du inte torkar dina penslar på detta sätt är risken att vatten rinner ned i penseln. Detta leder till att det ruttnar och limmet löses upp i strånas fäste!

Kiss&hug/Mli

tisdag 24 januari 2012

Benny2

"Från att gå från semester till fullt ös känner man att man lever !"

Jag har haft 2 dagar i skolanda nu, det är massor att ta in. Allt man lär sig gör en exalterad ända in på natten. Drömmarna handlar om det vi lärt oss, Benny2 och hur jag skall klättra klättra vidare på framgångsstegen....

Benny2 eller Benzo, som i benzodiazepine är min nya vän för livet. Lika beroendeframkallande och tidskrävande som ett beroende likt Benzo. (Från min praktik på psyk under gymnasietiden.)

Benny2 är en synonym på min Makeup väska, den som följer mig till och från skolan, som är med mig på lektionen och kommer hjälpa mig under praktiken. Snygg i svart. Benny2

Kiss&hug/mli

måndag 23 januari 2012

Första skoldagen

Helt död efter första skoldagen, så sjukt mycket att ta in och man vill bara ha mer och mer! Börja frossa i kunskap och kika efter modeller och praktik.. Som sagt jag är helt slut så något mer spännande inlägg orkar jag ej med idag .

Godnatt sockerkaka, sov gott som på maräng-bädd. Kiss&hug/Mli

UV Multi Sparkle 418

Väldigt enkla naglar med Glans + glitter till första dagen. Lacket fick jag i julklapp för flera år sedan, har fortfarande lite drag i. Kan vara bra att hitta sina egna händer när man fumlar i mörkret. Kul med UV- lys

söndag 22 januari 2012

8:30

Klockan hann inte ringa innan jag öppna ögonen.. Vaknat ett flertal gånger nu på morgonkvisten. Inbyggda klockan i kroppen den vet, den vet så väl att idag är det slut på lediga veckan . Idag är det skolstart som vuxen! Snö och is idag börjar det kiss&hug/Mli

Enkla läppar i pennformat


Du behöver: Läppglans - Läppenna - Pensel



Gör ett streck på mitten av överläppen, fortsätt längs amorbågen så att du bildar ett ”Y”. 



Måla sedan med lätt hand från mungipan in mot amorbågen, jobba med små små rörelser. Tänk på att linjerna skall vara knivskarpa.




Gör ett streck i mitten av underläppen, detta gör det lättare för dig att se om någon sida är fylligare än den andra och om du måste måla pennan lite utanför/innanför för att göra läppen symetrisk.



Fortsätt sedan att måla konturen för underläppen, och gapa för att nå ända in i 
mungipan med pennspetsen.



Tag sedan pensel till hjälp för att sudda färgen innåt, börja sudda någon bit innanför konturen. Du skall behålla de skarpa kanterna och färgen skall vara suddad och mjuk innåt.


Bättra på hela läpparna med läppennan för att få helt täckt med färg.



Avsluta med att lägga lite glans på mitten av underläppen, ett rätt så transperant eller i samma kulört som pennan.

P.S Läpparna mina är lite grådassiga för jag la ett tunt lager med foundation på.

Done - Nu har du ett par färgglada läppar utan läppstift, tag med pennan i väskan för att bättra på! kiss&hug/Mli


En favorit

Denna foundation från Loreal är en favorit som består! Den heter
"L'oreal Infallible long lasting perfecting foundation". Får kommentarer om vilken fin och jämn hy man har och denna lilla vän hjälper mig ofta på traven, tillsammans med en bra foundationsborste är jag i hamn.

Den har bra täckningsförmåga och skall hålla i hela 16h, det har jag aldrig lagt märke till då man knappt är vaken så många timmar på ett dygn. Men bra täckning+hållbarhet+färg OCH jag har än inte hittat någon bättre kandidat i basform!

Nu på min vinterbleka hy använder jag den ljusaste nyansen "120 vanilla"den är helt lagom gul i underton för mig. Lagom som i långa landet falukorv

lördag 21 januari 2012

Kollegieblock

"Skall man börja skolan för andra gången skall det vara fint som snus" inhandlat på Åhléns city+Ordning&reda

P3Guld

"Idag är det p3Guld, Rebecca&Fiona, Gabbe och sminket.." kl 21 sänds galan på svt 1!

Favorit i girlpower Djduon Rebecca&Fiona skall spela enligt rykten. Följer Gabriella Elio (gabriellaelio.blogspot.com) här på blogger och hon skall stå för sminket på dessa originella kvinnor.

INBROTT

Gjorde mig ett litet inbrott här på miss Carlbergs blogg och som ni ser fick hon sig en ny header och några bilder + hennes kontaktadress i menyn. Så ni herrar som läser, nu kan ni försöka få er en dejt med denna skönhet. Känner mig lite som Robin Hood, tar från dom rika och ger till dom fattiga, fast istället för pengar blir det lite kunskap inom grafisk design som jag delar med mig av. Det är hon värd efter alla dessa skönhetstips och andra läsvärda inlägg! Har fått känslan av att kvalitet går före kvantitet på denna blogg och ändå lyckas hon slänga ihop inlägg efter inlägg i toppkvalitet, kvinnan skriver ju som en gud.

När plugget börjar där uppe i storstadsidyllen hoppas jag på ytterligare skönhetstips och jag tror inte denna kvinna sviker oss, tycker vi ska buga och bocka för denna blogg, bättre än att läsa skönhetsbibeln för fasen!

Som hon själv brukar yttra sig, kiss&hug /Gisela



Dreggel

"Står utanför skoldörrren och suktar" på måndag är jag hemma! Hemmet i utbildning och dröm...kiss&hug/Mli

fredag 20 januari 2012

Afrodite

När håret är vått är de som glas! Man får vara mycket varsam så att de inte bryts, smulas sönder eller kraschar som mormors kristallglas mot parkett golv...

Jag har inte borsta mitt hår med borstar sen jag var mycket liten, använde en borsta för minst 10 år sedan! Jag får rysningar av människor som river med en riktig ruggborste i håret varje morgon och speciellt efter tvätt! (observera att det kan variera om man har annan hårtyp som afrohår och mycket krusigt hår)

Tips: om du absolute vill reda ut ditt hår efter tvätt, använd en bredtandad kam en så kallad "afrokam". Och red ut håret mycket försiktigt! Finns att köpa på tex Kicks eller Åhléns.


torsdag 19 januari 2012

Paket

Fick hem ett vältejpat litet paket från beautyplanet.se idag ! Har letat runt efter en ny primer att testa, länge använd ansiktsprimer från Mac's prep+prime serie då mitt puder är i samma sort! Fått nys på att produkter från Too Faced är en höjdare så skall testa deras primer "Primed & Poreless face primer".

Shoppa även hem märkes mascara för att se om den är så fabulous som den sägs vara?! LANCÔME Hypnôse Mascara. "en av världens mest sålda mascara" och lovar ofantlig volym och seperation.

onsdag 18 januari 2012

Uppdate C-vitamin Cocktail

Känner du som jag gjorde för veckor sedan, en grå, tråkig hy utan lyster och torrfläckar som lagger sig i ränder kring skrattrynkorna?

Då kan jag verkligen rekomendera detta serum som används före din dag/natt kräm;
Vitamin C+ Dry Skin Comfort Radiance Cocktail. Den luktar superfräsch av hjotron och man riktigt känner att c-vitamin kletas ut i ansiktet. Hyn får genast lyster och känns rejält återfuktad.

Användning: Efter ansiktstvätt och ansiktsvatten, applicerar du Serumet från Lumene. Jag låter det torka in en stund och applicerar sedan ögonkräm och ansiktskräm/nattkräm. GLÖM ej att skaka serumet ordentligt innan du använder det. Så att de 2 olikfärgade vätskorna blandas.


Fjun, fjädrar och glitter

REA- hysteri. Jag har länge gått och täntk på mellandagsrean som går och hägrar, det är inte lätt att slita sig från tanken när shoppingtanken stått tom länge. Sparandet för ett Stockholms liv i mer lyx än vardag har gjort mig snål. Igår gick jag ned till Centrummet här där jag bor, oj vad rea dom hade, jag kan kalla det ett smart drag att shoppa då alla andra har fyndat klart. Toppar, byxor, jackor, klänning handske och vante, alla godisgott längst bak som inte vågats rea ut innan hänger nu fram på stången för ringa 70%. 

En hel del sjuttis-femtis fynd, nerprutade gymskor och denna Socker-dröm för hel pris. Men vilken skönhets-glitter-2000tals kvinna kan motstå Fjun, fjädrar och glitter i kombination. Synd att läpparna inte var målat i Fuschia, ett stift som måste införskaffas. Dock en Restylanekopia av läppar har lyckats framkallas. kiss&hug/Mli


Underbar retro-topp, vitt, fjun och glitter (bilden är inte helt rättvist, silvertrådarna syns ej!)



-2000talet Restylane och spraytanning

Medan "Grungen" avtar springer kändisar och jagar de bästa plastikkirurgerna för att modelera om utseenden, man botoxar, fyller läppar med restylane, förlänger hår och gör acrylnaglar i fransk variant. 2000-talet är det tillgjorda årtiondet. Man går runt orangefläckig efter att spraytanning får fäste i Sverige men Makeupen på Catwalken hänger kvar i 90-tals anda. Kläder är figursydda och kvinnlig form skall framhävas, allt annat än de maskulina kvadratiska modet på 90-talet.

Förebilder är: Victoria Beckham, Charlotte Perelli, Scarlett Johanson och Paris Hilton.

Scarlett Johanson i färgstark ögonmake, väldeffinerade bryn och till detta neutrala läppar.

Charlotte Perelli, ögonmake i bronston, fokus på skuggteknik för att forma ögon, uppåt/utåt med mörk intensitet.


Paret Beckham; allas stilikon. Kvinnor beundrar henne för hennes klockrena stil och hysterin kring "size zero" gör denna nätta kropp. Hans stil, fotbollslegend med den legendariska beckham-frissan, hans olika hår kopieras friskt av både kändisar och vanliga män.

Dagens 2000tal- och det närmsta årtiondets trend: Trender kommer och går, det syns tydligt nu då 2010 är passerat. Brynen skall vara mer markant lagda och påminner mycket kring Audrey Hepburn välvässade bryn. Make-up:en är antingen naturlig, glaumorinspirerad (Marilyn Monroe) med röd mun och svepande ögonfransar och sotningen (Brigitte Bardot) används friskt av dagens utefolk.

Allmänheten är inte rädd för att måla läppar med penna och stift i olika kullört och naglarna kan vara lika vackra kortklippta med starkfärgat lack som långa och "french manikyr".




källa: "Yrke: Make up artist". Birgitta Lagerholm 

kiss&hug/Mli

tisdag 17 januari 2012

-90talet Grungen+Supermodellernas tid

"Catwalk-modellen gick med fett stripigt hår, ögonen var insjunkna och målat mörkt sotiga och Nirvana spelade i källaren." Begreppen "Heroin Chic" och "Grungen" myntades och togs efter i modeväg. Från det färgsprakande 80-talet klev 90-talet in i en gråzon, modet var mörkt, smutsigt och förfulat. Modellen som återspegla detta på catwalk och bild var bland annat den kände Kate Moss.



Men det var även 90-talet som alla supermodeller ploppade upp med en väldans fart. Modeller: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Elle McPherson och Claudia Shiffer.

Cindy Crawford
                                 


Allmänhetens ideal: Pamela Ánderson och systrarna Graaf. Silikon blev nytt på världskartan, tänk de första slitsmodellerna med sitt uber blonda hår och plutig läpp. Håret vitblektes, volym och stora lockar eller platt och stripigt. Ögon sotades (Brigitte Bardot insperation), brynen plockades tunna och kunde målas i med tunt streck av penna. Läppar skulle se fylliga ut och detta gjorde man genom att måla läppkonturen mörk och låta övrig mun vara färgat av ett glossigt glans. 

Systrarna Graaf, här syns tydligt läpptrenden med mörk penna och de smala brynen.


Pamela Anderson i berömda tv-serien Baywatch



källa: "Yrke: Make up artist". Birgitta Lagerholm 

kiss&hug/Mli

-80talet Rouge i motorväg

Neon och regnbågens färger på kläder och i ansikte, axelvaddar, kall och varm makeup i en enda röra... Blått, Lila och Rosa allt skulle med, i ögonskugga rouge och benvärmare. Du kunde gå ut i oranga ögonmake tillsammans med knalligt röda läppar. Paljetter och stor variation av form, mönster och färgstark combo.



Rougen fick framträda kungligt, klar rosa och färgstark. Lägg mycket stark rouge, stor och tydlig ända upp i tinningen. Tänk en rosa motorväg!

Håret var krulligt, peramnentat, krusigt och lockar. Pudelfrillan var hipp, skapa med krus-lock tänger + "Björn axen's volume master" och flera lager hårspray.

Förebilder: Madonna, Michael Jackson, Europe och Lena PH.



Michael Jackson
Madonna i en färgstark 80-tals Make.



källa: "Yrke: Make up artist". Birgitta Lagerholm 

kiss&hug/Mli

-70talet ABBA och Hippie

"Make love not war" , med förebilder som Abba, Donna Summer, Cher och innefolket på Studio 54. Slutet på 60talet och Hippierörelsen kom till då man protesterade mot det, för folket, meningslösa kriget Amerika-Vietnamn. Antingen höll man sig till "att skona jorden, leva i kollektiv och ett fritt liberalt levnadssätt" eller "disco, glamour, blått, skimmer och sena utekvällar på Studio 54".

Hippien: Höll sig naturlig, med ytterst lite makeup. Svart kajal kunde användas till ögon för markering och en mörkare brun läppenna till läppkontur.

Discofolket: Man skulle ha brännan, vara frisk i hudtonen, med hjälp av Indianpuder "solpuder". Starka klara färger på ögon, melodier som i blått och shimmer. Ljust läppglans likt pärlemor.



Donna Summer


Abba

Cher i Hippie-inspirerad look.




källa: "Yrke: Make up artist". Birgitta Lagerholm 

kiss&hug/Mli