måndag 16 januari 2012

-50talet och dess Lolita

Under detta årtionde skapas 2 st olika make:ar som än idag används. Det är den klassiska glamourmakeupen och den populära sotningen.

3 stora ikoner dominerar 50-talet och är inte av okänd art, dessa 3 är: Marilyn Monroe, Brigitte Bardot och Audrey Hepburn.

Marilyn Monroe- Glamourmakeup. Bred eyliner, kan förlängas med en vinge, uppåt/utåt. Till detta bärs svepande lösögonfransar (efter eyliner, klistra på lösfransar med transperant lim låt torka. Måla sedan ett par lager mascara på dina egna fransar under för att de skall smälta in med den svarta lösfransen). Läpparna skall vara knalligt röda, knivskarpa kanter målade med läppenna och rött stift påpenslat. En dutt med genomskinligt glossigt glans mitt på underläppen för en plutigare effekt. Pricket över i:t är Marilyns symboliska mouch.


Brigitte Bardot- Mörk sotning och sexikon. En kohlsvart sotning av ögon, kombineras med lösfransar och tjockt med mascara. Till de intensiva ögonen används neutrala läppar för att inte ta fokus från blicken. Ett läppglans i beige-rosa ton räcker. Glöm inte att måla vattenlinjen både uppe och nere kolsvart med kajal och en fransmarkering. Till denna Make gjorde Brigitte ett namn som sexikon med sitt blonda hårsvall. En blåögd Lolita och stor filmstjärna. Tänk Pamela Andersson's föregångare i sminkväg!



Audrey Hepburn - pojkflicka och kvinnors ideal. När männen vände sig om för Marilyn och Brigitte så såg kvinnorna upp till Audrey. Då de andra ikonernas framtoning anspeglas på sex så kunde Audrey liknas vid en pojkflicka. Men Audrey var vacker och en klassisk skönhet. Hennes Makeup gick i neutrala färger. Återgivning av globskugg-droppskugg i mocka och nougatton. Läpparna var antingen neutralt målade eller i korall färg. Hennes signum var de markant breda brynen och även 50-talet.´Detta bryn utseende ses också idag, ett vackert och effektivt sätt att rama in ögon. 



källa: "Yrke: Make up artist". Birgitta Lagerholm 

kiss&hug/Mli




2 kommentarer:

  1. Denna tid gillar jag mest hitills tror jag. Kanske för det är det som är mest likt dagens make med intensiva ögon, stora ögonbryn och läppar i neutral nyans. I LIKE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mycket skapades ju på 50-talet som idag är grunden till mycket i skönhetsväg. Älskar ögonbrynen med, jag sparar ut nu och du målar dina markant. wee love

      Radera