fredag 6 januari 2012

Modellering 1



"Solpuder, bronspuder, rouge, highligt, cremer, blush..." Vad är tanken bakom?

När du läger grunden, en bas i ditt eller modellens ansikte så faller alla naturliga skuggor och högdagrar (upphöjda, uppljusade) partier i ansiktet bort. Meningen med en bas är att denna skall ljämna till din hudton och detta blir resultatet.

En människas ansikte är ju inte menat att se platt ut, dött eller livlöst. För att återskapa de naturliga skuggor och högdagrar använder man sig av 3 tekniker, Shading Highlight Dustning.

Shading - återskapar skuggor, läggs framförallt i kindskuggan. Används även för att skulptera fram/ändra befintlig näsform, då tillsammans med färgen som används för Dusting. Shading färg går i gråbrun ton. Ju mörkare hy desto mörkare färg.

Highlight - används för att återskapa högdagrar, de upphöjda/uppljusade partierna i ett ansikte. De är kindben, näsrygg, under ögonbryn och kring mun. Lyfter fram och förstorar partier. Highlight färg är ett par/tre nyanser ljusare än den befintliga hudtonen.

Dustning - denna teknik är något som många använder sig av utan att veta om det, kanske inte korrekt men det är bekant. Dusting färg är ett par/tre nyanser mörkare än den befintliga hudton, du kan även använda dig av ett sol- eller bronspuder. Dustning används för att förminska partier i ansiktet, för att skapa ett idealansikte eller "gömma" ex. en för bred haka. Denna teknik används för att förminska breda tinningar, käke eller en hög panna.

Rouge - finns i en uppsjö färg och nyans. Detta används för att få tillbaka kindernas naturliga rodnad och  ansiktets "färg". Rouge används under kindbenets högsta punkt+kindäpplet (som framhävs av att man ler brett).


källa: "Yrke: Make up artist" av Birgitta Lagerholm.

kiss&hug/Mli




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar